Onze visie

Leven verdient altijd een hoofdletter! Kreeg je te horen dat je ernstig en ongeneeslijk ziek bent? Bij onze thuisbegeleidingsequipe vinden we dat Leven met de hoofdletter een belangrijk onderdeel van onze opdracht. Wij zetten in op Leven toevoegen aan de dagen en starten een begeleiding graag op een moment dat we elkaar zonder druk kunnen leren kennen. We kunnen meedenken over de toekomst, levenskeuzes, ziekte en leven, comfort, de organisatie thuis, de kracht van mantelzorg en pijn- en symptoomcontrole. Dat is wat wij bedoelen met: “Leven verdient altijd een hoofdletter”.

Het team van Palliatieve Zorg Westhoek-Oostende

Nieuwsberichten

Agenda


Wanneer
Wat
Omschrijving
17/09/2024
09.30u
Basiscursus najaar 2024 - Diksmuide

Zesdaagse opleiding voor hulpverleners die zich de basiskennis en -vaardigheden palliatieve zorg willen eigen maken. Klik hier voor meer informatie en onze annuleringsvoorwaarden.

VOZET !

 

03/12/2024
13.30u
Terugkommoment palliatieve sedatie 2024

Er bestaan veel misverstanden over palliatieve sedatie. Wat is palliatieve sedatie nu precies? Wat zijn de indicaties en voorwaarden om tot palliatieve sedatie over te gaan? Deze specifieke vorm van palliatieve zorg vraagt om duidelijke afspraken en heldere communicatie met en tussen alle betrokkenen. Met de richtlijn uit pallialine als inspiratiebron brengt Bart Vanoeteren, palliatief deskundige,  klaarheid in deze complexe materie.  Deze vorming is bedoeld als terugkommoment voor al wie als verpleegkunidge deelnam aan de basiscurssusen die werden gegeven tussen 2020 en 2024. Praktische info vindt u hier.

20/01/2025
09.30u
Basiscursus voorjaar 2025 - regio Ieper

Zesdaagse opleiding voor hulpverleners die zich de basiskennis en -vaardigheden palliatieve zorg willen eigen maken. Meer infomatie en annuleringsvoorwaarden vind je hier.

 

21/01/2025
09.30u
Basiscursus voorjaar 2025 - Diksmuide

Zesdaagse opleiding voor hulpverleners die zich de basiskennis en -vaardigheden palliatieve zorg willen eigen maken. Klik hier voor meer informatie en onze annuleringsvoorwaarden.